Ramonet, Pernand Vergelesses Les Belles Filles rouge 2021 - 75cl

Items
€ 39,90 Inclusief belasting
2-3 werkdagen

Vraag uw beschikbaarheid aan:

In verband met de grote populariteit van de wijnen van Ramonet proberen wij deze eerlijk tussen onze klanten te verdelen.



Begin jaren 20 van de vorige eeuw kwam Pierre Ramonet, opa van huidige eigenaren en broers Noël en Jean-Claude Ramonet, naar de Bourgogne en heeft de basis gelegd voor de grote reputatie van Domaine Ramonet. Begin jaren 30 begon hij met wijn maken in Chassagne met de aankoop van Les Ruchottes. Tegenwoordig zijn de twee kleinzonen verantwoordelijk voor het domein. Zij continueren het wijngoed in de traditie van hun vader en grootvader.

Vraag uw beschikbaarheid aan
  Veilig

Alle transacties via deze site verlopen via een beveiligde verbinding

  Bezorging

Vandaag besteld, binnen 2-3 werkdagen in huis

  Retourbeleid

Niet goed, geld terug

Domaine Ramonet, Chassagne-Montrachet, Côte de Beaune, Côte d’Or, Bourgogne Begin jaren 20 van de vorige eeuw kwam Pierre Ramonet, opa van huidige eigenaren en broers Noël en Jean-Claude Ramonet, naar de Bourgogne en heeft de basis gelegd voor de grote reputatie van Domaine Ramonet. Begin jaren 30 begon hij met wijn maken in Chassagne met de aankoop van Les Ruchottes. Tegenwoordig zijn de twee kleinzonen verantwoordelijk voor het domein. Zij continueren het wijngoed in de traditie van hun vader en grootvader. Tegenwoordig bezit het domaine 17 hectare aan wijngaarden in de Chassagne de zeer mooi premiers crus Ruchottes, Morgeots, Caillerets, Clos-de-la-Boudriotte, Clos-Saint-Jean, Chaumées en Vergers, maar ook Bâtard en Bienvenues. Recentelijk heeft Ramonet kunnen uitbreiden in de Saint-Aubin (Les Charmois) en Puligny-Montrachet. Maar ook in Pernand Verglesses (Les Belles Filles) Chevalier-Montrachet en Bouzeron hebben ze wijngaarden. Met uiterste zorg en aandacht voor de Chardonnay en Pinot Noir druiven en de vinificatie en enkel met het fruit van druivenstokken die minstens 18 jaar oud zijn, worden hier fantastische wijnen gemaakt. De druivenstokken zijn relatief oud (gemiddeld 60 jaar) en de opbrengsten per hectare zijn bijzonder laag. De alcoholische fermentatie gebeurt in inox tanks, waarna op vatlegging volgt op eiken vaten. De Premier Cru’s worden opgevoed in 25% nieuwe eik (Ruchottes is de uitzondering met 40% nieuwe eik) en de Grand Cru’s in 50% tot 75% nieuwe eiken vaten. De Montrachet zelf krijgt een opvoeding op 100% nieuwe eik.

Informatie

Wijntype
Rood
Jaartal
2021
Inhoud
75
  • Register

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Of Reset password