LE VIEUX JEAN VINS WIJNWINKEL DOMAINES BRIC-A-BRAC NIEUWS PAGINA'S WEBSHOP'

De mooiste domaines uit de Bordeaux


CHATEAU L'ANCIEN, Néac, Bordeaux
Van de oudste wijngaard van Château Garraud creëerde Vignobles Léon Nony een nieuwe naam: Chateau L'Ancien. Met een laag rendement wilde men een absolute top Lalande de Pomerol maken. En dat is gelukt. Een schitterende wijn die moeiteloos vijftien jaar en langer kan ouderen. Opbrengst is 3.000 tot 6.000 flessen per jaar.
Vind in wijnwinkel...

CHATEAU GARRAUD, Néac, Bordeaux
Eind dertiger jaren kocht Léon Nony Château Garraud en renoveerde gebouwen en wijngaard. In 1959 namen zijn zoon Michel en zijn kleinzoon Jean-Marc het domaine over. De wijngaarden van Chateau Garraud zijn gemiddeld 25 jaar oud. Op het chateau worden 80.000 tot 120.000 flessen Lalande de Pomerol geproduceerd.
Vind in wijnwinkel...

CHATEAU LA VIEILLE TOUR LA ROSE, St.-Emilion, Bordeaux
Familiedomaine van de Yberts dat sinds vier generaties is gelegen in Saint-Emilion. In totaal bestaat het uit 10 hectare wijngaard van gemiddeld 40 jaar oud en beplant met 80 procent Merlot, 15 procent Cabernet Franc en 5 procent Cabernet Sauvignon. Wijnen: Saint-Emilion, Saint-Emilion grand cru en Pomerol.
Vind in wijnwinkel...

CHATEAU TREYTINS, Néac, Bordeaux
Vignobles Léon Nony (zie ook Chateau Garraud) kocht eind jaren dertig ook Domaine Treytins, Lalande de Pomerol. De wijngaarden zijn gemiddeld 25 jaar oud. Hier maakt men 40.000 tot 70.000 flessen per jaar.
Vind in wijnwinkel...

CHATEAU VIEUX LARMANDE, St. Emilion, Bordeaux
De familie Magnaudeix bezit sinds 1840 wijngronden in Saint-Emilion. Op dit moment hebben Helene, Catharine, Jean-Pierre en Romain Magnaudeix, de zesde generatie, de leiding. In totaal exploiteren zij 4,5 hectare Vieux Larmande. Van stokken van 35 jaar oud worden 25.000 flessen grand cru gemaakte.
Ook maakt de familie een grand cru Ma Agnus Dei (3.000 flessen) van een zeer oud perceel.
Vind in wijnwinkel...

DOMAINE DE GRANDMAISON, Léognan, Bordeaux
François Bouquier verliet de Cantal begin 1900 om in een wijngaard te werken. In 1939 kocht hij zijn eigen wijngaard in Léognan (op circa 12 km van Bordeaux). Zijn zoon Jean nam met zijn vrouw Françoise in 1970 de leiding over en vernieuwde wijngaarden en de gebouwen. In 1988 was hun zoon François samen met zijn vrouw Mayï klaar om de leiding van zijn ouders over te nemen. Het domaine is nu 19 hectare groot en men maakt er een rode en witte Pessac-Léognan (Graves).
Vind in wijnwinkel...

DOMAINE VIEUX TAILLEFER, Pomerol, Bordeaux
Domaine Vieux Taillefer bestaat uit een kleine wijngaard van 0,53 hectare in het bezit van de familie Ybert. Deze wijngaard ligt ingeklemd op een plateau tussen Chateau Vieux Taillefer en Chateau du Teilhas, waar de twee geweldige gelijknamige Pomerol-wijnen van afkomstig zijn. Ybert maakt 2000 flessen van deze prachtige Pomerol.
Vind in wijnwinkel...

VIEUX CHATEAU PELLETAN, St. Emilion, Bordeaux
Dit domaine is een bezit van de familie Magnaudeix (zie ook domaine Vieux Larmande). Het telt 7 hectare grand cru met een gemiddelde leeftijd van de stokken van 25 jaar. De jaarlijks gemiddelde opbrengst is 25.000 flessen. Verder maakt men op dit domaine nog een Le Tertre de Sarpe, een Saint-Emilion van jonge wijnstokken (12.000 flessen).
Vind in wijnwinkel...