LE VIEUX JEAN VINS WIJNWINKEL DOMAINES BRIC-A-BRAC NIEUWS PAGINA'S WEBSHOP'

OVER ONS


De drijvende kracht achter Le Vieux Jean Vins zijn Robert Polman en zijn vrouw Cokky. Vanuit hun liefde voor Frankrijk en haar vele mooie wijnen begonnen zij in 1992 met de rechtstreekse import. "Wij proefden in Frankrijk wijnen bij de Domaines die vele malen beter waren dan de wijnen die destijds in Nederland geimporteerd werden door de grote wijnhuizen. Ook merkten we een aanzienlijk verschil in prijs en kwaliteit; daarom besloten we om zelf rechtstreeks bij de boer af te nemen."

Regelmatig reist Robert Polman af naar het zuiden, vaak in gezelschap van wijnkompaan Paul Geraets. Daar worden de wijnen van de boeren waar reeds zaken mee wordt gedaan, drie keer per jaar geproefd. Daarnaast wordt ook nog altijd gezocht naar nieuwe boeren.

Twee keer per jaar stelt Le Vieux Jean Vins andere liefhebbers van mooie Franse wijnen in de gelegenheid om te proeven. Dat gebeurt in het Proeflokaal dat is gevestigd naast de achteringang van Restaurant Le Vieux Jean in Delft. Ook worden hier proeverijen op aanvraag georganiseerd (voor meer informatie: M 06-54314839 of
info@levieuxjeanvins.com)

Naast het importeren van wijn hebben Robert en Cokky ook hun eigen wijn. Op de een perceel van een halve ha. van vigneron Christian Sorine, ligt de wijngaard En Charron, op een steile helling in Haut-Santenay en daar groeit de chardonnay-druif. "Daar maken we sinds 2007 onze eigen cuvée van." Hoewel Christian Sorine gedurende het jaar de wijngaard onderhoudt, verschuift de regie rondom de oogst naar Polman. "Tijdens de oogsttijd gaan we zelf naar Santenay om de wijngaard te plukken. Vervolgens wordt de wijn gemaakt zoals wij dat met Christian Sorine afspreken." Het resultaat mag er zijn. "De Santenay En Charron is een prachtige goudgele Chardonnay, bouquet van witfruit, mooie houttonen, toast met een subtiel vleugje honing. Lange volle smaak." Een heerlijke witte Bourgogne die ook bij de wijnrecensenten niet onopgemerkt is gebleven. De jaargang 2012 heeft onlangs een vermelding met een ster gekregen in de Franse wijnbijbel Le Guide Hachette des Vins. Iets om trots op te zijn!