LE VIEUX JEAN VINS WIJNWINKEL DOMAINES BRIC-A-BRAC NIEUWS PAGINA'S WEBSHOP'

De mooiste domaines uit de Côte de Nuits


DOMAINE AMIOT-SERVELLE, Chambolle-Musigny, Bourgogne
Dit schitterende domaine, 7 hectare groot, is van Elisabeth en Christian Amiot-Servelle. Ze maken Bourgogne, Chambolle-Musigny villages en diverse premier cru's, Charmes Chambertin en een beetje Clos de Vougeot. De wijnen liggen circa 18 maanden op hout, waarvan 30 procent nieuw hout. Op dit domaine wordt volledig biologisch gewerkt.
Vind in wijnwinkel...

DOMAINE ARLAUD, Morey-Saint-Denis, Bourgogne
Tijdens de Tweede Wereldoorlog ontmoette Joseph Arlaud uit de Ardèche zijn toekomstige vrouw Renée Amiot, een bourgondische. Na hun huwelijk stichtten zij in 1949 een klein wijndomaine met ook agrarische activiteiten. Zoon Hervé Arlaud nam het bedrijf in 1982 over en kocht verschillende nieuwe percelen. Het werd een 100 procent wijndomaine dat alles zelf ging bottelen. Momenteel worden de 15 hectare bewerkt door Hervé en zijn drie kinderen: Cyprien (sinds 1997), Romain (sinds 2003) en in 2004 kwam Bertille de ploeg versterken. Bertille bewerkt de wijngaard met de twee paarden. Vanaf 2004 werd besloten uitsluitend biologisch te gaan werken. Dit prestigieuze domaine maakt Morey-Saint-Denis villages en premier cru, grand cru's Bonne Mares, Clos de la Roche, Clos Saint Denis, en Charmes Chambertin. Geweldig mooie wijnen!
Vind in wijnwinkel...

DOMAINE DROUHIN-LAROZE, Gevrey-Chambertin, Bourgogne
In 1850 creëerden Jean Baptiste Laroze een domaine in Gevrey-Chambertin. Dat werd later overgenomen door Félix Laroze. In 1919 huwde zijn dochter Suzanne met Alexander Drouhin en kreeg het domaine de naam Drouhin-Laroze. Momenteel hebben Philippe en Christine Drouhin de leiding. De zesde generatie komt er echter aan: kinderen Caroline en Nicolas. Domaine Drouhin-Laroze is een prachtig domaine van 11,5 hectare waar prestigieuze wijnen van worden gemaakt. Circa 50.000 flessen per jaar. 46 procent grand cru, 14 procent premier cru en 40 procent villages: Gevrey-Chambertin, Morey-Saint-Denis en Chambolle-Musifny.
Vind in wijnwinkel...

DOMAINE DUPONT-TISSERANDOT, Gevrey-Chambertin, Bourgogne
Vele generaties heeft dit mooie familiebedrijf de revue zien passeren. Momenteel wordt het geleid door Marie-Francoise Guillard en Paricia Chévillon en hun echtgenoten Louis en Didier die zorgen voor de wijngaarden en kelder. Prachtige Bourgognes komen van dit domaine van 20 hectare. Grand cru's: Mazis Chambertin en Charmes Chambertin.
Vind in wijnwinkel...

DOMAINE JEROME CHEZEAUX, Prémeaux-Prissey, Nuits-St-Georges, Bourgogne
Dit domaine is gesticht in 1930 door Julien Missery en werd in 1971 gekocht door Bernard Chézeaux. Na zijn dood in 1993 nam zijn zoon Jérôme de leiding over. Het domaine bestaat vandaag de dag uit 12 hectare wijngaard, deels ingebracht door zijn vrouw Pierette, dochter van het Domaine Manière Noirot. De wijnen liggen op hout (30 procent nieuw hout) en worden na 18 tot 24 maanden gebotteld. Bourgogne rouge, Nuits-Saint-Georges, Vosne-Romanées en Clos de Vougeot.
Vind in wijnwinkel...

DOMAINE MANIERE, RICHARD, Vosne-Romanée, Bourgogne
Richard Manière is gevestigd in het hart van Vosne-Romanée. Het domaine bezit 8 hectare in de Côte de Nuits en is gesticht door de grootvader van Manière. De gemaakte wijnen zijn Echézeaux, Vosne-Romanée, Nuits-Saint-Georges en Fixin.
Vind in wijnwinkel...

DOMAINE ROSSIGNOL-TRAPET, Gevrey-Chambertin, Bourgogne
De familie Rossignol had sinds de 16e eeuw wijngaarden in Volnay; de familie Trapet exploiteerde sinds de 18e eeuw wijngaarden in Gevrey-Chambertin. Na het huwelijk van Jacques Rossignol en Mado Trapet werd het domaine Rossignol-Trapet gesticht. Sedert 1990 hebben de zoons Nicolas en David Rossignol de leiding. Sinds 2005 werken zij volledig biologisch. Op dit domaine maken ze Bourgogne rood, Gevrey-Chambertins premier cru's, en de grand cru's Chambertin, Chapelle Chambertin en Latricières Chambertin. Allemaal wijngaarden van meer dan 60 jaar oud.
Vind in wijnwinkel...