LE VIEUX JEAN VINS WIJNWINKEL DOMAINES BRIC-A-BRAC NIEUWS PAGINA'S WEBSHOP'

De mooiste domaines uit de Côte de Beaune


DOMAINE BOUZEREAU-GRUERE ET FILLES, Meursault, Bourgogne
Hubert en zijn dochters Marie-Ann en Marie-Laure bewerken hun wijngaarden in Meursault, Chassagne, Saint-Aubin en Pernand-Vergelesses. De dochters hebben de laatste jaren de kwaliteit van dit domaine flink omhoog gebracht. Ze maken prachtige Meursaults villages en premier cru's.
Vind in wijnwinkel...

DOMAINE COCHE-BIZOUARD, Meursault, Bourgogne
In 1940 werd het Domaine Coche-Bizouard gecreëerd. Momenteel is het 10 hectare groot. Alain Coche maakt Meursault villages en premier cru's, Auxey-Duresses wit en rood, Pommard en Monthelie.
Vind in wijnwinkel...

DOMAINE DUSSORT, Meursault, Bourgogne
Het domaine van Sylvain Dussort beslaat 6 hectare in Meursault. Zijn vader was daar vigneron en tonnelier (wijnvatenmaker). Wijnen die op het domaine worden gemaakt zijn Aligoté, Bourgogne (heerlijk) en Meursault. Vind in wijnwinkel...

DOMAINE FRANCOIS CARILLON, Puligny-Montrachet, Bourgogne
De familie Carillon bezit sinds de 16e eeuw wijngaarden in Puligny-Montrachet. 15 generaties hebben dit domaine groot gemaakt. Sinds 1988 werkt François met zijn broer Jacques op het domaine onder leiding van vader Louis. Een andere broer, Louis Carillon, heeft zich in 2010 teruggetrokken waarna het domaine is gesplitst in twee delen. François bewerkt nu 6,5 hectare en verkoopt de wijn vanaf het jaar 2010 onder een eigen etiket. De geweldige Chardonnays hebben ras, elegantie, fruit, en complexiteit. En ze maken de beste Pulignys! François werkt biologisch.
Vind in wijnwinkel...

DOMAINE LARUE, Saint Aubin, Bourgogne
Didier en Denis Larue hebben wijngaarden in drie gemeenten. Saint-Aubin, Chassagne-Montrachet en Puligny-Montrachet. Alles bij elkaar bewerken zij 15 hectare en maken zij prachtige witte wijnen en fruitrijke rode wijnen. Sinds enkele jaren werkt de zoon van Denis, Bruno, ook in het bedrijf.
Vind in wijnwinkel...

DOMAINE LEBREUIL, Savigny-les-Beaune, Bourgogne
Paul Lebreuil vestigde zich in 1935 in Savigny-les-Beaune. Zijn zoon Pierre nam het bedrijf in 1958 over en diens zoon Jean-Baptiste volgde hem op in 2005. Momenteel bestaat het domaine uit 10 hectare mooie, oude wijngaarden.
Vind in wijnwinkel...

DOMAINE MAZILLY, Meloisey, Bourgogne
Frédéric Mazilly en zijn zoon Aymeric leiden dit domaine van 18 hectare met kelders in Meloisey en Meursault.
Frédéric is president van de Confédération des Association Viticoles de Bourgogne (4.500 wijnboeren). Op het domaine worden Meursault, Bourgogne Hautes-Côtes-de-Beaune, Beaune, Pommard en Volnay gemaakt.
Vind in wijnwinkel...

DOMAINE MIOLANE, Saint-Aubin, Bourgogne
Patrick Miolane en zijn dochter Barbera bewerken 9 hectare wijngaard in Saint-Aubin, Chassagne- en Puligny-Montrachet. Na generatie op generatie heeft Patrick sinds 1983 de leiding over dit zeer oude familiedomaine.
Vind in wijnwinkel...

DOMAINE MOINGEON, ANDRE, Saint-Aubin, Bourgogne
Het familiedomaine wordt sinds 1978 geleid door Michel Moingeon en sinds 2009 zijn zoon Florent. Ze exploiteren 10 hectare en produceren circa 30.000 flessen van wijngaarden van meer dan 150 jaar oud.
Vind in wijnwinkel...

DOMAINE RAMONET, Chassagne-Montrachet, Bourgogne
Het domaine Ramonet is gesticht begin jaren dertig van de vorige eeuw door Pierre Ramonet. Samen met zijn zoon André heeft hij het domaine groot gemaakt betreffende wijngaarden en kwaliteit. André Ramonets zonen, Jean-Claude en Noël, hadden de leiding over de 16 hectare. André overleed in 2011. In 2013 is het domaine in twee delen gesplitst. Jean-Claude met zijn 2 dochters en Noel met zijn twee zonen. Alle wijnen van de broers worden nog steeds door Jean-Claude gevinifieerd en opgevoed. Ramonet maakt zonder twijfel de mooiste wijnen in Chassagne-Montrachet. Grand cru's Montrachet, Batard-Montrachet, Bienvenue-Batard en Chevalier-Montrachet. Veel premiers cru's en villages. Als importeur voor ons het paradepaard! Fantastische wijnen. Ruime voorraden.
Vind in wijnwinkel...

DOMAINE REBOURGEON-MURE, Pommard, Bourgogne
Dit domaine is in handen van een van de oudste families in Pommard. Het zijn vignerons sinds 1552. Het domaine van 7 hectare wordt vandaag de dag geleid door Daniël Rebourgeon en zijn zoon David. Ze maken divers appellations: Bourgogne-, Beaune-, Volnay- en Pommard-wijnen. En van een fantastische kwaliteit: elegant, fijn, complex. Mooie Pommards en Volnays premier cru's.
Vind in wijnwinkel...

DOMAINE ROLLIN, Pernand-Vergelesses, Bourgogne
Sinds vier generaties is dit domaine gevestigd in Pernand-Vergelesses. Raymond Rollin stichtte het domaine en verkocht toen nog zijn vaten aan de négociants. In 1955 nam zijn zoon Maurice het domaine over en begon zelf met bottelen. Vanaf 1976 kwam Rémy op het bedrijf werken en bouwde het uit tot 10 hectare. Sinds 2003 werkt ook zijn zoon Simon in het familiebedrijf dat momenteel 12 hectare heeft en 60.000 flessen per jaar produceert. Een rijzende ster in de Côte de Beaune!
Vind in wijnwinkel...

DOMAINE SORINE PERE ET FILS, Cheilly Les Maranges, Bourgogne
De familie Sorine is een van de oudste families in Santenay. Een bewijs daarvan zijn diverse benamingen met de naam Sorine, zoals Moulin Sorine, Rue de la Croix Sorine en Derrière chez Sorine. Sinds 1990 beheert Christian het domaine bestaande uit 12 hectare wijngaard van 35 jaar en ouder. Emma is de nieuwe partner van Christian en werkt volledig in het bedrijf waar Santenay, Maranges, Chassagne-Montrachet en Crémant de Bourgogne worden gemaakt.
Vind in wijnwinkel...