LE VIEUX JEAN VINS WIJNWINKEL DOMAINES BRIC-A-BRAC NIEUWS PAGINA'S WEBSHOP'

De mooiste domaines uit de Rhône


DOMAINE DE CORPS DE LOUP, Tupin et Sémons, Rhône
In de noordelijke Rhône liggen sinds de Romeinen de wijngaarden van Côte Rôtie. Hier bewerken Martin en Lucette Daubrée hun 9 hectare wijngaarden op terrassen tegen de steile heuvels. Vanaf 2007 liggen de wijnen in de originele, gerestaureerde kelders van het domaine. Deze kelder stamt uit de vijftiende eeuw.
Vind in wijnwinkel...

DOMAINE DU CHENE, Condrieu, Rhône
In 1985 kochten Marc en Dominique Rouvière dit domaine in Chavanay in het hart van de noordelijke Côte du Rhône. Inmiddels is het domaine 16 hectare groot met een gemiddelde wijngaardleeftijd van circa 35 jaar. Op het domaine worden Condrieu, Saint-Joseph (rood en wit) en vin de Pays (syrah en Viognier) gemaakt.
Vind in wijnwinkel...

DOMAINE DU GRAPILLON D'OR, Gigondas, Rhône
Dit domaine is gesticht in 1806 en kent vele generaties Chauvet. Sinds 40 jaar staat Bernard Chauvet aan het roer met, vanaf 1990, zijn dochter Céline. Ze maken Gigondas en Vacqueyras. Het rendement is circa 34 hectoliter per hectare. Erg laag en dus prachtig geconcentreerd. Domaine du grapillon d'Or scoort als domaine al jaren bij de beste 100 wijnen van geheel Frankrijk!
Vind in wijnwinkel...

MAS DE SAINTE CROIX, Valreas, Rhône. sinds 2002 in het bezit van Jacques Coipel. Zoon en oenoloog Julien heeft nu de leiding van de prachtige domein. De Tendresse d'un Climat bestaat uit 75% Grenache en 25% Syrah.

DOMAINE DE CHAMBEYRON IN Ampuis. Bernard en zoon Matthieu Chambeyron bewerken hier 5 ha. op de hellingen rond Ampuis.
Cote Rotie, Condrieu, Viognier en Cotes du Rhone.