LE VIEUX JEAN VINS WIJNWINKEL DOMAINES BRIC-A-BRAC NIEUWS PAGINA'S WEBSHOP'

De mooiste domaines uit de Languedoc/Corbières


CHATEAU DE LA NEGLY, Fleury d'Aude, Languedoc
Jean Paux-Rosset installeerde zich in 1992 op Château de la Négly, 20 kilometer van Narbonne en de Middellandse zee gelegen. Met behulp van de oenoloog Claude Gros wilde hij de kwaliteit van de wijnen verbeteren. En daar slaagde hij meer dan goed in. Négly, met zijn 50 hectare, en het ook aangekochte Boëde, 25 hectare groot, werden topdomaines in de Languedoc. Jean Paux-Rossets beste (en daarmee kostbaarste) wijnen zijn L'Ancely, La Porte du Ciel en Les Clos du Truffiers, alle 100 procent syrah-druiven hebben een rendement van 10 hectoliter per hectare. Enorm geconcentreerd dus! Prachtige wijnen. Sinds enkele jaren is zoon Bastien 'chef exploitation'.

CHATEAU DE MATTES-SABRAN, Portel des Corbières, Corbières
Een domaine van 615 hectare met 90 hectare wijngaard verdeeld in 30 percelen van 3 hectare. Alyette Arnoud-Brouillat heeft de leiding over dit mooie domaine bij de Middellandse zee achter Sigean. Hier worden heerlijke Corbières-wijnen gemaakt.

CHATEAU LAQUIROU, Fleurie d'Aude, Languedoc
Het Zwitserse echtpaar Erika en Eckart Hug Harke zijn sinds 1993 eigenaren van dit 40 hectare tellende domaine in La Clape bij Narbonne aan de Middellandse zee. Ze maken mooie wijnen met een rendement van maximaal 35 hectoliter per hectare. Druivensoorten: Syrah, Grenache, Cinsault, Mourvedre, Merlot en Carignan. En wit: Roussanne, Bourboulenc en Grenache blanc.
Vind in wijnwinkel...

DOMAINE DU LANDEYRAN, Saint-Chinian, Lanquedoc
Patricia en Michel Soulier staan het hoofd van Domaine du Landeyran in Saint Nazaire de Ladarez, ongeveer 30 km van Bezier. Zij maken Saint-Chinian-wijnen (rood).
Vind in wijnwinkel...